tisdag 22 maj 2007

En skitsak egentligen

Tog en tur till vår lokala barnvagnsaffär häromdagen och fick höra en konversation om blöjhinkar. Jo, det finns speciella blöjhinkar, det duger inte med en vanlig sophink modell badrum att slänga bajsblöjor i. Åh nej! I just vår affär fanns det visst två modeller: den ena modellen hade en öppning som man trycker ner blöjan igenom och sedan sluts öppningen och den andra modellen var en sinnrik konstruktion där man tryckte ner bajsblöjan och sedan snurrade man på locket för att på så vis förpacka blöjorna en och en. Mycket fiffiga och ganska dyra små soppellar.

Nu stod då en mamma, en pappa och en expedit och diskuterade vilken hink som kunde vara bäst. Det var pappan som var mest intresserad och han var mycket skeptisk till den första varianten. "Men om man ska trycka ner blöjan där" sa han och pekade på hinken "då är den ju öppen en liten stund och då kanske lukten tar sig ut ändå!!" Paniken lyste ur hans ögon- tänk om det skulle lukta bajs! I badrummet! Hans badrum!

Expediten tittade luttrat på honom och sa att nej det skulle nog inte lukta. En lång diskussion följde om att det nog faktiskt kunde slippa ut liiite lukt ur modell ett medan snurrvarianten verkade helt säker.

Jag hade lust att gå fram till honom och påminna honom om att det faktiskt inte var kodynga (eller för all del hönsgödsel) det var frågan om utan faktiskt bara lite bajs från hans eget barn...

Nej, vart är världen på väg när vi inte ens klarar av lite bajs från våra egna ungar!?

Inga kommentarer: