måndag 29 mars 2010

Grattis hjärtat!

I fredags fyllde storebror äntligen, äntligen fem år! Som han har längtat! Och så stor han blev helt plötsligt. Nu klär han på sig utan gnat och tjat (för femåringar kan klä sig själva, det är bara de svarta utebyxorna med hängslena som är för svåra), han går själv upp för trappan (tidigare har det varit rätt så bekvämt att åka mamma-taxi upp) och igår skrev han sitt första ord (om man bortser från hans eget namn, det har han kunnat länge). Vad han skrev? MAMA. I en guldfärgad pyramid som MAMA fick klippa ut själv. Gullungen.

Att fylla fem är stort och måste såklart firas rejält. I fredags firades han först hemma på morgonen, sedan på dagis och så kom mormor, morfar och farfar på eftermiddagen. På lördagen var det barnkalas med sex busar plus födelsedagsbarnet och lillebror (och så lille David, sju veckor, som sov sig genom hela kalaset i hallen, under trappen). Årets tema var pirater och de flesta hade nappat på idén att klä ut sig. Här fanns det svärd, pistoler, guldringar på fingrar och i öron, lappar för ögon, snusnäsduk för håret och mitt i alltihop en grön Ninja Turtle. Två timmar flög förbi och jag tror att alla var nöjda. Kanske Kevin var nöjdast av alla eftersom han lyckades få med sig tre ballonger hem (en till honom, en till lillebrorsan och "så vill nog pappa ha en också").

När barnen åkt hem var det dags för nästa omgång med gäster. Söta grannarna kom över, raraste gudmor med make men minus hundar och så lillebrors gudmor med åttamånaders bäbis med de rundaste kinderna. En rätt så intensiv lördag, men lyckad. Födelsedagsbarnet somnade i soffan med nya lego-hajen under armen.

Nästa år ska det visst vara StarWars-tema. Undrar hur det ska gå?

Inga kommentarer: