onsdag 13 januari 2010

Att vänta och vinterfötter

Att vänta är något jag är sorgligt dålig på. Liksom att inte veta. Idag är det lite av båda som spökar med min koncentrationsförmåga.

Storebror har lite problemhud, det har han haft sen han var liten, liten bäse. Först var det blöjeksem. Otaliga besök på BVC, träffade BVC-läkaren som tittade mig i ögonen och sa: "det brukar faktiskt försvinna när dom slutar med blöja". Tyckte han att vår lilla skrutt skulle ha plommonfärgad elefanthud (ja, så illa var det faktiskt) tills han blev torr? Hoppas inte det. Efter många tårar var det en sköterska på BVC som stack till mig en lapp med ett telefonnummer på. "Ring till doktor Holger och fråga om inte han kan hjälpa er." Vi ringde. Vi fick träffa doktor Holger som bestämt sa att så här kan ni ju inte ha det. Det gjordes allergiutredning (inga allergier) och vi fick helt nya ordinationer som funkade!

Blöjeksemen försvann, vinterfötterna kom. Vinterfötter kallas det när undersidan och sidorna av foten fylls av små, variga blåsor som kliar som skrutt. När blåsorna försvinner flagar huden och självsprickorna kommer som ett brev på posten. Sen är det dags för nya blåsor och så där håller det på. Nytt besök hos doktor Holger, nygammal ordination. Fötterna blev bättre.

Nu: samma skruttarns blåsor fast på händerna. Ringer doktor Holger. Han har slutat! Men tack och lov har han även börjat. På en annan mottagning. Väntar just nu på att han ska ringa upp. Mamma (förste smörjare och eksemansvarig i den här familjen) behöver lite support från världens bästa doktor. Så snälla doktor Holger: du kan väl ringa snart!?

Inga kommentarer: